Makaron z serem Gruyère
Makaron z serem Gruyère może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 634 kalorie, 30g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś sól, czosnek, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 50%. Podobne przepisy to Makaron Gruyère i Emmentaler z szynką i zakwasem w kostkach z " Melt: Sztuka makaronu i sera, Makaron z serem Gruyère, oraz Makaron z serem wędzonym Gruyère.
Instrukcje
Makaron ugotować i osuszyć zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
W 10-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Za pomocą trzepaczki wymieszaj mąkę, sól i czosnek. Gotować 2 do 3 minut, lub aż mieszanina pachnie orzechowo i jest lekko złoty, stale mieszając trzepaczką.
Dodać mleko. Nadal ubijać trzepaczką, skrobając dno patelni, aż mieszanina nagrzeje się do wrzenia.
Zdjąć z ognia; dodać ser i rozmaryn. Wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać z odsączonym makaronem.
Podawać z dodatkiem rozmarynu w razie potrzeby.