Makaron z serem beszamelowym
Makaron z serem beszamelowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, parmezan, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem.
Instrukcje
Na średnim ogniu w rondlu, podgrzać mleko z bulionem i solą, mieszając. Kontynuuj podgrzewanie mieszanki mlecznej na średnim ogniu, a następnie zmniejsz do niskiego ciepła, gdy mleko zacznie się spieniać lub gotować na wolnym ogniu.
Następnie w drugim rondlu rozgrzać masło do rozpuszczenia. Wymieszać z mąką. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i mieszaj, aż dobrze się włączy.
Usuń z ciepła, gdy jest to kolor blond tan (blond zasmażka).
Gdy zasmażka zgęstnieje, powoli mieszamy do mieszanki mlecznej. Nadal mieszać na małym ogniu, aż dobrze włączone. Na koniec wyjąć z ognia i ubić sery. Po wymieszaniu dodać makaron, ponownie dobrze wymieszać i podawać.