Makaron z serem
Kopnięty makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 16G białka, oraz 22g tłuszczu. Jeśli masz mąkę, ser pepperjack, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 176 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
W dużym rondlu na średnim ogniu roztopić 2 łyżki masła.
Ubić mąkę i gotować, mieszając, 1 minutę. Po trochu wlać mleko, musztardę, sól, pieprz i ostry sos. Doprowadzić do delikatnego wrzenia, stale mieszając. Gotować 1 minutę, następnie zdjąć z ognia i ubić w pepperjack, Cheddar i parmezan, aż będzie gładka. Wymieszać ugotowany makaron i wlać do płytkiego naczynia do pieczenia 2 quart.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła. Wymieszać z bułką tartą i chili w proszku.
Posypać mieszaniną makaronu.
Piec w rozgrzanym piekarniku 30 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.