Makaron z pomidorami, szpinakiem, bazylią i Brie
Przepis makaron z pomidorem, szpinakiem, bazylią i Brie można zrobić w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 553 kalorie, 23G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Mieszanka smaku soli i pieprzu, makaron fettuccine, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kremowy makaron pomidorowo-bazyliowy ze szpinakiem, Makaron z bazylią z pomidorów wiśniowych i parmezanem, oraz Makaron z Brie, pomidorami, oliwkami i bazylią.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek osolonej wody do przygotowania makaronu (1 łyżka soli na każde 2 litry wody). Podczas podgrzewania wody przygotuj składniki. Gdy woda się zagotuje, dodać makaron i gotować, aż al dente (gotowane przez, ale jeszcze trochę jędrne do kęsa).
Rozgrzać brie z pomidorami, czosnkiem, oliwą z oliwek, cytryną, w kuchence mikrofalowej: podczas gotowania makaronu umieść czosnek, oliwę z oliwek, posiekane pomidory, kawałki brie (pamiętaj, aby odciąć białą skórkę!), skórkę z cytryny i sok z cytryny do dużej, bezpiecznej kuchenki mikrofalowej miski.
Kuchenka mikrofalowa przez 2-3 minuty, lub aż brie jest stopiony i miękki. (Jeśli nie masz kuchenki mikrofalowej, umieść składniki w misce i odstaw na godzinę lub dwie, aby Brie zmiękła.)
Ugotowany makaron wrzucić z pomidorami i brie, dodać szpinak i bazylia. gdy makaron się skończy, odcedzić i umieścić w misce z serem i pomidorami.
Dodaj bazylii i szpinaku dziecka.
Wrzucić razem tak, że szpinak, bazylia, ser, i pomidory są dobrze rozproszone przez makaron. Rozbić lub rozbić duże kawałki sera.
Posypać startym parmezanem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wrzucić więcej do włączenia.
Dodaj więcej soli do smaku.