Makaron z pieczonymi pomidorami i czosnkiem
Makaron z pieczonymi pomidorami i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 15g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, sól koszerna, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron z pieczonym czosnkiem i pomidorami, Kremowy wegański makaron czosnkowy z pieczonymi pomidorami, oraz Makaron ze świeżymi pomidorami, bazylią i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia; dodać 1 łyżkę soli.
Dodaj makaron; gotować 10 minut lub aż al dente.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, zastrzegając 6 łyżek płynu do gotowania. Powrót makaron na patelnię.
Połącz reserved gotowania cieczy i 2 łyżki oleju w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 minuty lub aż środki mieszaniny 1/3 szklanki.
Dodać mieszaninę oleju do patelni z makaronem; wrzucić do herbu.
Podczas gdy makaron gotuje, połączyć pozostałe 2 łyżki oleju, pomidory i czosnek na patelni z galaretką, rzucając, aby połączyć.
Piec w 450 przez 11 minut lub aż pomidory są lekko rumiane i zaczynają pękać.
Dodaj mieszaninę pomidorów, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do makaronu; wrzucić do herbu. Top z serem i bazylią.