Makaron z pieczonym brokułem i sosem migdałowo-pomidorowym
Makaron z pieczonym brokułem i sosem migdałowo-pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 765 kalorii, 22g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka lekko bazylii, bucatini, oliwy z oliwek i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Pieczone brokuły i pomidory makaron Lato patelnia, Brokułowy Pastan w świeżym sosie pomidorowym, oraz Makaron, grzyby i brokuły w kremowym sosie pomidorowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Umieścić 2 kawałki folii obok siebie na blasze do pieczenia.
Migdały położyć na jednym kawałku folii, a brokuły na drugim.
Przenieść do piekarnika; piec, aż migdały są lekko tosty, o 7 protokół.
Usunąć folię z migdałami. Kontynuuj pieczenie brokuły do miękkości, o 7 Więcej minut. Doprawić brokuły solą i pieprzem i przelać do dużej miski.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety. W międzyczasie, pulsować migdały w robocie kuchennym, aż drobno posiekane; z silnikiem działa, dodać czosnek i proces, aż drobno posiekane.
Skropić oliwą z oliwek i przetworzyć do wymieszania.
Dodaj bazylii i pulse aż gładkie; przenieść do miski z brokułami.
Włożyć pomidory i połowę soku (około 1 szklanki) do malaksera i pulsować do puree.
Dodaj do miski z mieszaniną brokułów i wymieszać, aby połączyć.
Dodać 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
Zdjęcia Antonis Achilleos