Makaron z pesto z owoców morza
Pesto Pastan z owocami morza to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 321 kalorii. Za 1,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka liści oregano, zielonej cebuli, pietruszki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 54%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Seafood en Brodo z estragonowym pesto, Summer Seafood Lasagna With Pesto i Pasta con il pesto alla Trapanese (pesto z pomidorów i migdałów).
Instrukcje
Aby przygotować pesto, umieść 1/4 szklanki oleju, bazylię, oregano, natkę pietruszki i jeden ząbek czosnku w blenderze lub robocie kuchennym. Przykryj i przetwarzaj, aż będzie gładka; odłożyć na bok. Pozostały czosnek posiekaj. Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu.
W międzyczasie na patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż cebulę i posiekany czosnek na maśle i pozostałym oleju, aż będą miękkie.
Dodać krewetki, wino lub bulion, sok z cytryny i cayenne; smażyć przez 2 minuty.
Dodaj przegrzebki; smaż przez 2 minuty lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy, a przegrzebki staną się twarde i nieprzezroczyste.
Odcedzić makaron; wymieszać z pesto i parmezanem. Na wierzch połóż mieszankę owoców morza.