Makaron z owocami morza Sea-Purb
Makaron z owocami morza Sea-Purb wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis na pescatarian zawiera 545 kalorii, 40 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Za 3,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga makaronu z anielskich włosów, szparagów, mieszanki serów i pomidorów. Ten przepis przypadł do gustu 10 smakoszom i kucharzom. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Wegańska sałatka z tuńczyka – owoce morza bez morza, Sałatka z makaronem z morza i Makaron z owocami morza.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek i 3 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj szparagi, aż będą miękkie i rumiane, około 10 minut.
Włóż grzyby na patelnię i smaż, mieszając, aż puszczą płyn, jeszcze około 5 minut. Dodaj pomidory i gotuj, aż zmiękną, 2 do 3 minut; wymieszać z sokiem z 1 cytryny. Odłóż warzywa na bok.
Rozpuść 1/2 szklanki masła na osobnej dużej patelni na średnim ogniu, gotuj i mieszaj krewetki i przegrzebki na maśle, aż krewetki staną się jasnoróżowe, a owoce morza lekko nieprzezroczyste, od 3 do 5 minut.
Zmieszaj sok z 1 cytryny z owocami morza, zmniejsz ogień do małego i kontynuuj gotowanie owoców morza, aż będą całkowicie nieprzezroczyste, jeszcze 3 minuty.
W razie potrzeby odcedź nadmiar płynu, pozostawiając 2 łyżki płynu na patelni.
W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj 2 łyżki masła, sól i sok z połowy cytryny. Wymieszaj makaron z włosami anioła we wrzącej wodzie i gotuj, aż makaron będzie miękki, ale nadal lekko twardy, około 5 minut. Mieszaj od czasu do czasu podczas gotowania; dobrze odcedzić i przełożyć do dużej miski.
W razie potrzeby odcedź płyn z mieszanki szparagów i wmieszaj warzywa do makaronu.
Lekko wymieszaj warzywa i makaron z anielskich włosów z 1 opakowaniem mieszanki serów włoskich; wymieszać z ugotowanymi krewetkami i przegrzebkami.
Zmieszaj pozostałe opakowanie mieszanki serów włoskich z mieszanką makaronu i odstaw, aż ser się rozpuści, około 3 minuty; ponownie wymieszaj i podawaj.