Makaron z ostrygami i Tasso
Makaron z ostryg i Tasso może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 7 i kosztuje 41 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz Anielskie włosy, przyprawę Cajun-creole, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Pieczone ostrygi z kremem Tasso, Makaron z krewetkami, ostrygami i Krabem, oraz Angel-Hair makaron z smażonymi ostrygami i Chorizo.
Instrukcje
Ostrygi odsączyć, rezerwując 1/3 szklanki soku i odstawić na bok.
Połącz posiekaną zieloną cebulę, odtłuszczone mleko, pokrojone w kostkę tasso i czosnek w średnim rondlu i gotuj mieszaninę mleka na średnim ogniu 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Mąkę umieścić w małej misce.
Dodaj zarezerwowany sok z ostryg, mieszając trzepaczką do wymieszania i dodaj do mieszaniny mleka. Gotować mieszaninę soku z ostryg na średnim ogniu 4 minuty lub do momentu zgęstnienia, stale mieszając.
Dodaj ostrygi, posiekana pietruszka, i Cajun-Creole przyprawa; gotować 4 minuty lub aż krawędzie ostryg zwijają.
Połączyć mieszaninę ostryg i makaron w dużej misce; wrzucić dobrze.
Dekoruj gałązkami bazylii, w razie potrzeby.
Uwaga: Jeśli nie możesz znaleźć tasso, możesz zastąpić 2/3 szklanki wędzonego kotleta wieprzowego pokrojonego w kostkę.