Makaron z miętą i groszkiem

Makaron z miętą i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 478 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli i świeżo mielonego pieprzu, skrawki skórki cytryny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Spróbuj Letni makaron z groszkiem i miętą, Makaron z groszkiem, śmietaną, pietruszką i miętą, oraz Makaron Z Groszkiem, Śmietaną, Pietruszką I Miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-do 5-kwartowej patelni doprowadzić 2 do 3 kwarty wody do wrzenia na dużym ogniu.
W międzyczasie zdjąć i wyrzucić końcówki łodygi i sznurki z grochu. Spłukać i osuszyć.
Gdy woda się zagotuje, dodaj makaron, spychając do wody. Gotować, aż prawie zmięknie ugryźć, o 3 protokół.
Dodać groszek i gotować, aż staną się jasnozielone, o 2 protokół.
Groszek i makaron dobrze osuszyć w durszlaku.
Na patelni połącz czosnek i masło na dużym ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści.
Dodać groszek i makaron i wymieszać, aż makaron przestanie skwierczeć, o 1 minutę.
Dodaj około 2 łyżeczki skórki cytryny, 2 łyżki soku z cytryny i około 1 łyżkę mięty na patelnię.
Umieść mieszaninę makaronu w szerokich miseczkach do zupy, wirując, aby dobrze w środku. Łyżka crme frache do środka miseczek i posypać pozostałą skórką, miętą i sokiem z cytryny.
Dodać sól i pieprz do smaku.