Makaron z małż i fasoli: Penne con Cozze e Fagioli

Makaron z małż i fasoli: Penne con Cozze e Fagioli
Makaron z małż i fasoli: Penne con Cozze e Fagioli może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka pietruszki, penne, fasola cannellini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Pastan e Fagioli con Salsicce (Pastan i fasola z kiełbasą), Pastan E Fagioli (Pastan i fasola) Sarah Olsen, oraz Cozze al gratin (Gratinéed Mussels).

Instrukcje

1
Fasolę odsączyć i umieścić w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu z posiekaną marchewką i selerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj 2 szklanki świeżej wody i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotować, przykryć garnek, i gotować, aż fasola będzie miękka, o 45 minut do 1 godziny. Od czasu do czasu sprawdzaj poziom wody i dodawaj gotującą się wodę, aby fasola była zawsze przykryta. Gdy zmięknie, odcedzić, umieścić w misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Umieścić małże w dużej patelni z winem i ustawić na dużym ogniu. Gotować, często mieszając, aż wszystkie małże się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Przecedzić płyn do gotowania przez kilka warstw gazy do małej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Gdy małże są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, usuń miąższ i wyrzuć muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
6
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
W rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać czosnek. Gdy czosnek jest miękki, ale nie brązowy, dodać pomidory i gotować przez 10 minut, lub aż pomidory są miękkie i rozpada. Ugotowaną fasolę mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Gotować makaron we wrzącej wodzie, aż będzie prawie gotowane przez, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Odcedzić makaron i dodać do mieszanki fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Dodaj małże i odcedzony płyn z małży. Wymieszać na małym ogniu 5 minut, następnie dodać pietruszkę, bazylia, sól i pieprz, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
11
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia96
Magazyn