Makaron z małż i fasoli: Penne con Cozze e Fagioli
Makaron z małż i fasoli: Penne con Cozze e Fagioli może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka pietruszki, penne, fasola cannellini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Pastan e Fagioli con Salsicce (Pastan i fasola z kiełbasą), Pastan E Fagioli (Pastan i fasola) Sarah Olsen, oraz Cozze al gratin (Gratinéed Mussels).
Instrukcje
1
Fasolę odsączyć i umieścić w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu z posiekaną marchewką i selerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj 2 szklanki świeżej wody i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotować, przykryć garnek, i gotować, aż fasola będzie miękka, o 45 minut do 1 godziny. Od czasu do czasu sprawdzaj poziom wody i dodawaj gotującą się wodę, aby fasola była zawsze przykryta. Gdy zmięknie, odcedzić, umieścić w misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Umieścić małże w dużej patelni z winem i ustawić na dużym ogniu. Gotować, często mieszając, aż wszystkie małże się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Przecedzić płyn do gotowania przez kilka warstw gazy do małej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
Cukierki Peachie-o
5
Gdy małże są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, usuń miąższ i wyrzuć muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)
6
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
W rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać czosnek. Gdy czosnek jest miękki, ale nie brązowy, dodać pomidory i gotować przez 10 minut, lub aż pomidory są miękkie i rozpada. Ugotowaną fasolę mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Gotować makaron we wrzącej wodzie, aż będzie prawie gotowane przez, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Odcedzić makaron i dodać do mieszanki fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Dodaj małże i odcedzony płyn z małży. Wymieszać na małym ogniu 5 minut, następnie dodać pietruszkę, bazylia, sól i pieprz, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część