Makaron z kurczakiem Cajun
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Cajun Chicken Pastan. Jedna porcja tego dania zawiera około 42 g białka , 82 g tłuszczu i łącznie 1114 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 3,0 USD za porcję. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . 1470 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wielu osobom naprawdę spodobało się to kreolskie danie. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup paprykę, pieczarki, parmezan i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 96% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Cajun Chicken Pasta , Cajun Lobster Pasta i Blackened Cajun Chicken .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron linguini i gotuj przez 8–10 minut, aż będzie al dente; odcedź.
W międzyczasie włóż kurczaka i przyprawę Cajun do miski, wymieszaj.
Na dużej patelni, na średnim ogniu, podsmaż kurczaka na maśle, aż straci różowy kolor, a wypływający sok stanie się klarowny. Zajmie to około 5–7 minut.
Dodaj zieloną i czerwoną paprykę, pokrojone pieczarki i zieloną cebulę; gotuj przez 2 do 3 minut. Zmniejsz ogień i wmieszaj śmietanę kremówkę. Dopraw sos bazylią, pieprzem cytrynowym, solą, czosnkiem w proszku i mielonym czarnym pieprzem, a następnie podgrzej.
W dużej misce wymieszaj linguini z sosem.
Posyp startym parmezanem.