Makaron z krewetkami, mascarpone i cytryną
Makaron z krewetkami, mascarpone i cytryną to pescatarian przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 619 kalorii, 36g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis z BBC Good Food ma 34 fanów. Mieszanka mascarpone, krewetki, bób i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Zapiekany makaron ze szparagami, cytryną i Mascarpone, Lemon Angel Food babeczki z twarogiem cytrynowym i lukrem Mascarpone, oraz Ciasto cytrynowe z twarogiem cytrynowym i Mascarpone.
Instrukcje
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją pakowania, dodając warzywa 4 min przed końcem czasu gotowania, a krewetki tak jak czas gotowania się kończy. Zarezerwuj kubek wody, a następnie spuść wszystko i przewróć z powrotem na patelnię.
Dodać skórkę z cytryny i sok, i mascarpone, i podgrzać, dodając wystarczającą ilość wody makaronu, aby utworzyć kremowy sos. Rozsypać w rozdrobnionej mięty lub bazylii, dobre mielenie czarnego pieprzu i trochę soli. Podzielić na 2 rozgrzane miseczki makaronu, rozsypać na liściach ziół i podawać z cytrynowymi klinami.