Makaron z kremem i czterema serami
Creamy Four Cheese Macaroni przygotowuje się około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 405 kalorii , 22 g białka i 12 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 94 centy za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup parmezan, sól, makaron kolankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Sprawdza się jako bardzo niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Creamy Curry Cheese and Macaroni With Langostino Tails and Black Truffle Oil , Make-Ahead Creamy Macaroni and Cheese oraz Four-Bean Salad .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Spryskaj 2-kwartowe naczynie do zapiekania nieprzywierającym sprayem do gotowania i odstaw. Zagotuj duży garnek wody. Posól wodę, dodaj makaron i gotuj, aż będzie al dente.
Odcedź do durszlaka, przelej zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie odstaw.
Podczas gotowania makaronu, w dużym rondlu wymieszaj mąkę i mleko, mieszając trzepaczką, aż się połączą. Gotuj na średnim ogniu, aż zgęstnieje, około 10 minut, stale mieszając.
Dodaj sery i gotuj, aż się rozpuszczą i zgęstnieją.
Zdjąć z ognia, dodać makaron i 1/4 łyżeczki soli i wymieszać.
Wlać mieszankę do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
Posyp wierzch bułką tartą.
Piec, aż ciasto będzie chrupiące, około 30–40 minut.