Makaron z krabem, pomidorem i Chilli
Makaron z krabem, pomidorem i Chilli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 5,73 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 890 kalorii, 41g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka ciężkiej śmietany, szczypiorek, łyżeczka płatków pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 341 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pastan Krabowy I Sos Pomidorowy, Kremowy Pomidorowy Sos Do Makaronu, oraz Makaron z czerwonym chili Fresno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło i 2 łyżki oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu, aż stopi się i pienienie ustąpi.
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować, stale mieszając, aż pachnące, ale nie rumiane, o 1 minutę.
Dodać pomidory i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszona, o 10 protokół.
Dodaj wódkę i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty dłużej.
Przenieść mieszaninę do słoika blendera i zmiksować z dużą prędkością, aż będzie całkowicie gładka. Doprawić do smaku solą i pieprzem i przenieść 2 filiżanki do dużego rondla. Pozostały sos należy zachować do innego użycia.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Połączyć chleb i pozostałą oliwę z oliwek miskę pracy robota kuchennego. Proces, aż uformują się drobne okruchy.
Przenieść do średniej patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając i podrzucając stale aż złoty kolor.
Przełożyć do małej miski. Doprawić bułkę tartą do smaku solą i pieprzem, dodać szczyptę natki pietruszki i szczypiorku. Rzucać, aby połączyć. Odstawić.
Dodaj kraba i pokrojone chili do rondla z sosem i wymieszać, aby połączyć. Spaghetti gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż nie zostanie ugotowane, około 2 minut (jeśli używasz suchego makaronu, gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu).
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Makaron przełożyć do rondla z sosem wymieszać z pozostałymi ziołami.
Podgrzać na dużym ogniu, aż sos się gotuje i makaron jest całkowicie pokryty, dodając zarezerwowaną wodę z makaronu w razie potrzeby do cienkiego sosu do pożądanej konsystencji.
Podawać natychmiast, polewając bułką tartą.