Makaron z karmelizowaną cebulą, rukolą i mozzarellą
Makaron z karmelizowaną cebulą, rukolą i Mozzarellanem to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 13g białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, ocet balsamiczny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Karmelizowane Pizze Cebulowe Z Wędzonym Mozzarellanem I Rukolą, Makaron Trio Cebulowe, oraz Karmelizowana Pizza z cebulą i kiełbasą z rukolą.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj por, białą cebulę i zieloną cebulę; gotuj 5 minut, często mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 20 minut lub aż por i cebula są złotobrązowe, często mieszając.
Podczas gdy mieszanka cebuli gotuje, przygotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Doprowadzić bulion do wrzenia w małym rondlu.
Dodać suszone porzeczki i ocet.
Dodaj mieszankę bulionu, śmietanę i sól do mieszaniny cebuli; gotować 2 minuty, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać z rukolą, mozzarellą i tymiankiem.
Dodaj do makaronu; wrzucić delikatnie do połączenia.