Makaron z karczochami i świeżą ricottą

Makaron z karczochami i świeżą ricottą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pełnoziarnistego sera ricotta, woda, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron na jednej patelni z Ricottanem i karczochami, Makaron makaron ze świeżymi pomidorami, cukinią i karczochami, oraz Makaron Z Kalafiorem I Świeżą Ricottą.
Instrukcje
Połącz 4 szklanki wody i soku.
Odetnij łodygę każdego karczocha do 1 cala podstawy; odetnij łodygę.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż.
Usuń puszysty Ostropest od spodu łyżką. Każdy karczoch pokroić cienko; umieścić w wodzie cytrynowej.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek do patelni; gotować 1 minutę.
Dodaj karczochy i 1/4 łyżeczka soli; przykryć i gotować 10 minut lub aż karczochy są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Połączyć pozostałe 1 łyżka oleju, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, mieszanka karczochów, makaron, zastrzeżone gotowania płynu, pietruszka, i pieprz w dużej misce, podrzucając do połączenia.
Dodać ricottę w łyżkach, delikatnie mieszając, aby połączyć. Łyżka 1 1/3 szklanki mieszanki makaronu w każdej z 6 misek; top każdej porcji z 2 łyżki Parmigiano-Reggiano.