Makaron z karczochami i świeżą ricottą

Makaron z karczochami i świeżą ricottą
Makaron z karczochami i świeżą ricottą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pełnoziarnistego sera ricotta, woda, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron na jednej patelni z Ricottanem i karczochami, Makaron makaron ze świeżymi pomidorami, cukinią i karczochami, oraz Makaron Z Kalafiorem I Świeżą Ricottą.

Instrukcje

1
Połącz 4 szklanki wody i soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
WodaWoda
2
Odetnij łodygę każdego karczocha do 1 cala podstawy; odetnij łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
3
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
4
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
5
Usuń puszysty Ostropest od spodu łyżką. Każdy karczoch pokroić cienko; umieścić w wodzie cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
6
Drenaż.
7
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać czosnek do patelni; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj karczochy i 1/4 łyżeczka soli; przykryć i gotować 10 minut lub aż karczochy są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SólSól
10
Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SólSól
11
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Połączyć pozostałe 1 łyżka oleju, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, mieszanka karczochów, makaron, zastrzeżone gotowania płynu, pietruszka, i pieprz w dużej misce, podrzucając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
MakaronyMakarony
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Dodać ricottę w łyżkach, delikatnie mieszając, aby połączyć. Łyżka 1 1/3 szklanki mieszanki makaronu w każdej z 6 misek; top każdej porcji z 2 łyżki Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Ser RicottaSer Ricotta
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn