Makaron z homarem i serem
Homarowy makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 552 kalorie, 32G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka pieprzu, masło, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Podobne przepisy to Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół. 2 szklanki gorącej wody z makaronu, następnie spuścić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie i spłukać zimną wodą do ostygnięcia. Odstawić.
Włóż wodę z makaronu do dużego garnka i umieść połówki homara w garnku, pocięte bokiem do góry. Powrót wody do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i pary homara tylko do firmy mięsa i zamienia nieprzezroczyste, o 3 protokół.
Wyjmij homara i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie usuń mięso i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Rezerwujcie pociski.
2 łyżki masła rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół; zeskrobać cebulę do małej miski i odstawić.
Umieścić zarezerwowane muszle homara, czosnek, szalotka, pieprz i mleko do rondla. Doprowadzić do delikatnego dusić na średnim ogniu i gotować przez 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozpuścić 5 łyżek masła w rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę i wymieszać, aż mieszanina stanie się pastą i jasnobrązowy, o 10 protokół. Przecedzić mleko przez sito siatkowe. Stopniowo ubijaj mleko do mieszanki mąki i gotuj na wolnym ogniu. Gotować i mieszać, aż mieszanina będzie gęsta i gładka, 10 do 15 protokół.
Wymieszać Gruyere, Cheddar i sery Romano do zagęszczonej mieszaniny mleka, aż stopi się i gładkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie wymieszać z homarem, cebulą i makaronem.
Wlać makaron do zapiekanki 4 quart i wygładzić górę.
Posypać równomiernie okruchami panko.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie bąbelkowy, a wierzch jest złotobrązowy, 8 do 12 minut.