Makaron z grillowanymi warzywami i fetą
Makaron z grillowanymi warzywami i fetą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 449 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 147 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pomidorków koktajlowych, papryka, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron Z Grillowanymi Warzywami I Fetą, Makaron z Fetanem i pieczonymi warzywami, oraz Grillowane warzywa z fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Całą marynatę odcedzić z sera feta do dużej miski.
Dodaj paski papryki, kliny cebuli i pomidory koktajlowe do marynaty w misce; posypać solą i pieprzem i wrzucić do herbu. Pomidory cherry nitki na szaszłyki. Grilluj wszystkie warzywa do miękkości i lekko zwęglone, około 15 minut na kliny cebuli, 10 minut na paski papryki i 5 minut na pomidory koktajlowe. Powrót warzywa do tej samej miski.
Posypać 1 1/2 łyżki oregano; wrzucić do blendu.
Tymczasem makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do gryzienia, od czasu do czasu mieszając; odcedzić.
Dodaj makaron i ser feta do miski z grillowanymi warzywami; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posypać pozostałą 1/2 łyżki oregano i podawać.