Makaron z fasolą żurawinową i zieleniną
Need a danie główne Wegetariańskie? Makaron z fasolą żurawinową i zieleniną może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 26g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka czosnku, oliwy z oliwek, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Makaron z fasolą i zieleniną, Makaron, fasola, ' N ' Greens, oraz Makaron z zieleniną i białą fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz suszonej fasoli, mocz je najpierw przez 6 godzin lub przykryj wrzącą wodą i mocz przez godzinę; następnie traktuj je jak świeżą fasolę w następujący sposób. Zalać fasolę; następnie umieścić je na patelni z wodą, liściem laurowym, 3 liśćmi szałwii lub połową suszonej szałwii i 1 łyżką oliwy z oliwek. Pokrój 1 ząbki czosnku i dodaj go do patelni wraz z marchewką. Lekko posolić i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, około 30 minut lub ewentualnie dłużej, w zależności od dojrzałości fasoli. Jeśli wchłoną całą wodę, dodaj więcej w razie potrzeby, w tym wystarczająco dużo, aby pozostawić trochę bulionu. Gdy fasola jest gotowy, odstawić je na bok z ich gotowania cieczy.
Usuń twarde łodygi zieleni i posiekaj liście.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i delikatnie zwiędnąć cebulę. Drobno posiekać pozostały czosnek, posiekać pozostałe liście szałwii i dodać je do cebuli z płatkami pieprzu. Gotować przez minutę lub 2; Następnie dodać zieleninę. Lekko posolić i dodać trochę wody do gotowania z fasoli i gotować, aż warzywa będą miękkie.
Dodać fasolę i tyle płynu, aby ładny SOS. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać sól do smaku i makaron i gotować, aż makaron jest al dente.
Odcedzić i wrzucić z zieleniną i fasolą. Doprawić do smaku i podawać z dużą ilością mielonego pieprzu, pozostałą oliwą splecioną na wierzchu i świeżo startym serem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;