Makaron Z Escarole
Makaron z Escarole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Jeśli masz paprykę Jalapeno, gemelli, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Spróbuj Makaron muszkatołowy z Escarole, Makaron z Escarole i ciecierzycą, oraz Pastan e Fagioli z Escarole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, aż tylko al dente, o 10 protokół.
Dodaj escarole i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 2 Więcej minut.
Tymczasem, toast orzeszki piniowe na dużej patelni na średnim ogniu, o 1 minutę.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku; gotować, aż złoty, o 2 protokół.
Przenieść mieszaninę na talerz. Wytrzeć patelnię, dodać pancetta i gotować, aż chrupiące, o 5 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe i osuszyć.
Dodać pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na patelni, następnie dodać czosnek i jalapeno i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Odcedzić makaron i escarole, zastrzegając 1 szklanka wody do gotowania, i dodać do patelni.
Dodać połowę pancetta i wrzucić, skropić w tyle wody makaronu zwilżyć. Doprawić solą i pieprzem.
Podziel makaron między miseczki, top z mieszaniny bułki tartej, Pozostałe pancetta i parmezan.
Zdjęcia Antonis Achilleos