Makaron z dyni Urszuli
Makaron z dyni Urszuli zajmuje mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 26g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 20 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, mozzarelli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka Z Makaronem Z Dyni {Tydzień Z Dyni: Dzień 1}, Makaron Dyniowy, oraz Makaron Dyniowy.
Instrukcje
Czosnek zmiękczyć w 1 łyżce oliwy z oliwek i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść mozzarellę, masło, czosnek, szałwia, Skórka z cytryny i sok do robota kuchennego. Przyprawić i zmiksować na grubą pastę, skrobając boki łopatką kilka razy.
Przenieść pastę na arkusz papieru pergaminowego lub folii spożywczej i zwinąć do cylindra. Schłodzić przez 30 minut lub do momentu, aż będzie wystarczająco twardy, aby pokroić.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Pozostałą ilość oleju wlać do palnika i podgrzewać w piekarniku przez 5 minut. Tymczasem za pomocą małego ostrego noża obrać dynię, usunąć nasiona i pokroić miąższ w 2 cm kostkę. Wrzuć go do gorącego oleju i doprawić, jeśli chcesz. Piecz przez 25-30 minut, okazjonalnie obracając.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją opakowania.
Odcedzić, powrócić na patelnię i zalać dynią i parmezanem. Pokroić lub posiekać masło mozzarella i wrzucić do gorącego makaronu. Podzielić na 4 miski, top z szałwią i podawać.