Makaron Z Brokułami Cytrynowymi
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Cytrynowy brokuł makaron Rabe może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis służy 6. 177 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pieprzu, filei, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrynowe Ziemniaki Pieczone I Brokuły Rabe, Makaron z pancettą, brokułami lub brokułami i orzeszkami pinii, oraz Makaron Brokułowy Rabe & Czosnek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 4 qt. woda do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj 2 łyżeczki. sól koszerna, powrót do wrzenia, i wymieszać brokuły rabe. Gotować 1 minutę lub do chrupkiego przetargu; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić.
Makaron ugotować w holenderskim piekarniku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić, zastrzegając 1/2 szklanki gorącej wody z makaronem.
Roztopić masło z olejem w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać czosnek, i smażyć 1 do 2 minut lub do miękkości.
Dodać czerwoną paprykę i skórkę z cytryny; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę. Wymieszać brokuły rabe; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę. Wymieszać z gorącym ugotowanym makaronem, wodą z makaronu, parmezanem i sokiem z cytryny; gotować od 1 do 2 minut. Doprawić koszerną solą i czarnym pieprzem. Top z serem.
Moc wody z makaronu zanim odsączysz idealnie ugotowany makaron (oczywiście al dente!), czerpać co najmniej 1 szklankę tej bogatej, skrobi makaronu wody do łatwego sosu patelni. Użyliśmy 1/4 do 1/2 szklanki w większości potraw tutaj, ale dla większości przepisów zaoszczędzić trochę więcej w przypadku, gdy chcesz luźniejszy SOS. Mętny bulion łączy się z masłem lub olejem, aby uzyskać jedwabiste, kremowe rezultaty. A ponieważ ugotowałeś makaron z odpowiednią ilością soli (ok. 1 łyżka. koszernej soli na kwartę wody), pozostałość płynu zapewnia również smak. Używaj go, gdy poczujesz się pikantny.