Makaron Udon z przegrzebkami i Baby Bok Choy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj makaron Udon z przegrzebkami Bay i Baby Bok Choy spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.78 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 340 kalorii, 20g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Jeśli masz olej roślinny, Zatoka przegrzebki, kurczak bulion, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 145 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Makaron Udon z piernikiem Bok Choy, oraz Smażony makaron Udon z Bok Choy.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem, ciepła 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ze stali nierdzewnej na dużym ogniu, aż po prostu zaczyna palić. Sezon przegrzebki z solą i pieprzem i dodać połowę przegrzebki na patelni. Gotować bez ruchu, aż dobrze rumiane po jednej stronie, o 45 sekund. Wymieszać i kontynuować gotowanie, aż lekko rumiane na pozostałych stronach, o 30 sekund dłużej.
Wyjąć przegrzebki z rowkiem łyżką i odstawić na talerzu. Podgrzać olej do czasu palenia i powtórzyć z pozostałymi przegrzebkami.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni i podgrzać na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać bok choy i dobrze wymieszać. Wymieszać smażyć do jasnozielonego i miękkiego, około 1 minuty.
Wlać bulion, sos sojowy, olej sezamowy i mirin. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu.
Gotuj udon zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Spuścić w durszlaku i natychmiast przenieść na patelnię. Wrzucić dobrze i gotować na średnim ogniu, aż makaron głównie wchłonąć sos, o 30 sekund. Wymieszać przegrzebki i gotować, aż ledwo ogrzane przez.
Posypać togarashi (w razie potrzeby) i podawać natychmiast.