Makaron Szpinakowy Domowej Roboty Lasagne
Domowej roboty szpinak lasagne makaron może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz szpinak, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 30%. Spróbuj Lasagne z domowym makaronem bazyliowym i sosem pomidorowo-Kiełbasowym, Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), oraz Makaron Z Kalafiorem Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Umieść mąkę, szpinak i sól w robocie kuchennym; pulsuj 3 razy lub do wymieszania. Z włączonym procesorem powoli wlewaj olej i jajka przez rynnę spożywczą; przetwarzaj, aż ciasto uformuje kulkę. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut). Ciasto pyłu lekko z mąką; odstawić 10 protokół.
Ciasto podzielić na 4 równe porcje. Pracując z 1 porcją na raz, przepuść ciasto przez gładkie wałki Maszyny do makaronu na najszerszym ustawieniu. Kontynuuj ruchomy wskaźnik szerokości do węższych ustawień; przepuść ciasto przez rolki raz przy każdym ustawieniu, odkurzając mąką, w razie potrzeby. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Pokrój każdy arkusz makaronu na 3 paski (11 x 2 cale). Zawieś makaron na drewnianym stojaku do suszenia przez 10 minut. Makaron gotować we wrzącej wodzie 2 minuty lub aż al dente; odcedzić.