Makaron Spaghetti Carbonara
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj makaronu Spaghetti Carbonaran. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 833 kalorii. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 2235 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz makaron spaghetti, jajka, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spaghetti Carbonara, Spaghetti Carbonara, oraz Spaghetti Carbonara są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzać wodę z makaronem: włożyć duży garnek osolonej wody do zagotowania (1 łyżka soli na każde 2 litry wody.)
Sauté pancetta / boczek i czosnek: podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, podgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni sauté na średnim ogniu.
Dodać boczek lub pancetta i gotować powoli, aż chrupiące.
Dodać czosnek (jeśli jest używany) i gotować jeszcze minutę, a następnie wyłączyć ogień i umieścić pancetta i czosnek w dużej misce.
Ubić jajka i połowę sera: w małej misce ubić jajka i wymieszać około połowy sera.
Gotować makaron: gdy woda osiągnie wrzenia toczenia, dodać suchy makaron, i gotować, odkryte, na toczenia wrzenia.
Wrzucić makaron z pancetta / boczek: gdy makaron jest al dente (jeszcze trochę jędrne, nie mushy), używać szczypiec, aby przenieść go do miski z boczkiem i czosnkiem.
Niech będzie mokry. Zarezerwuj trochę wody z makaronu.
Szybko przenieś makaron z garnka do miski, ponieważ chcesz, aby makaron był gorący. To ciepło makaronu podgrzeje jajka wystarczająco, aby stworzyć kremowy sos.
Wrzucić wszystko do połączenia, pozwalając makaron do ostygnięcia tylko tyle, że nie sprawia, że jajka skrzepnąć po wymieszać je w. (To jest najtrudniejsza część.)
Dodaj ubitą mieszaninę jaj:
Dodać ubite jajka z serem i szybko wrzucić do połączenia jeszcze raz.
Dodać trochę wody z makaronu z powrotem do makaronu, aby utrzymać go przed wyschnięciem.
Podawać od razu z resztą parmezanu i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Jeśli chcesz, posypać odrobiną świeżej posiekanej pietruszki.
Polecane wino: Frascati, Chablis, Pinot Grigio
Pasta carbonara działa naprawdę dobrze z Frascati, Chablis i Pinot Grigio. Ostre, wytrawne białe wino równoważy bogactwo kremowej carbonary. Frascati to wino Rzymskie, co sprawia, że jest to szczególnie odpowiedni wybór do rzymskiej potrawy. Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore]()
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Jasny, błyszczący, słomkowożółty. Ma szeroki i intensywny nos z nutami kwiatów i owoców tropikalnych. Pełne, miękkie podniebienie z utrzymującym się posmakiem. Nadaje się do pierwszych dań, skorupiaków, białych mięs i świeżych serów