Makaron Soba ze szparagami i Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj makaronu Soba ze szparagami i Prosciutto. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.85 za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 18g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz makaron soba, parmezan plus dodatkowe wiórki serowe, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zimny makaron Soba z sosem Tsuyu (zaru Soba), Zaru Soba (Zimny Makaron Soba), oraz Letnie babeczki jajeczne z kluskami z cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek extra-virginw dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek; wymieszać 30 sekund.
Dodać prosciuttostrips; gotować, aż lekko chrupiące.
Usunąć z ciepła. Odstawić.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w każdym z 2 nonstickskillets na średnim ogniu. Crack 4 jaja dokażda patelnia. Gotować z 1 strony, aż zacznie się jajkoaby ustawić, O 2 protokół.
Zdjąć z ognia.Przykryć; odstawić.
Makaron soba ugotować w dużym garnku osolonej wody 5 minut, mieszająccoccas occasionally.
Dodać pokrojone szparagi do garnka; gotować, aż makaron są gotowane przez andasparagus jest po prostu miękkie, 2 do 3 protokół.
Odcedzić makaron i szparagi, rezerwując1 szklankę płynu do gotowania.
Dodać odsączone makaron i mieszaninę asparagusto prosciutto w patelni. Gotować overmedium ciepła aż do ogrzania przez, tossingand dodając zastrzeżone gotowania cieczy przez 1 / 4cupfuls do zwilżenia.
Dodać parmezan i pozostając1 łyżka stołowa plus 1 łyżeczka oliwy oiland wrzucić do herbu. Podziel na 8 talerzy.Każdą porcję polać 1 jajkiem i serem.