Makaron Soba z Chardą Szwajcarską-Miso Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu Soba ze szwajcarskim Pesto Chard–Miso. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 16G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.92 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać sól koszerna, marchew, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron Soba z rosołem Miso, Miso-glazurowane przegrzebki z makaronem Soba, oraz Makaron Soba z Miso-Glazurowanym Tofu i warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Tymczasem przyciąć końce z łodyg chard i odrzucić.
Odciąć łodygi u podstawy liści i pokroić w poprzek na 1/4-calowe kawałki.
Umieścić w małej misce i odstawić. Liście ułożyć i grubo posiekać; odstawić.
Dodać liście chard i czosnek do wrzącej wody, mieszać do połączenia, i blanszować, aż liście są po prostu zwiędłe i miękkie, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść liście i czosnek do robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza (jest OK, jeśli część z blanszowanej wody dostanie się do robota kuchennego). Zarezerwuj garnek i wodę.
Dodać pastę miso i ocet do robota kuchennego i doprawić pieprzem. Proces, aż do uzyskania gładkiej pasty, zatrzymując się i skrobanie po bokach miski w razie potrzeby, w sumie około 2 minut. Zostaw pesto chard w robocie kuchennym.Powrót wody w garnku do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron soba, wymieszać, aby je oddzielić, i gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania lub aż al dente.
Odcedzić makaron w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aż ostygnie. Z makaronem jeszcze w durszlaku, skropić 1 łyżeczką oleju i wrzucić do herbu; odstawić.Garnek osuszyć, dodać pozostałą 1 łyżkę oleju i podgrzać na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj zarezerwowane łodygi chard i marchew, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Dodaj zarezerwowane makaron soba i chard pesto do garnka i wrzucić do połączenia i równomiernie płaszcz wszystko z pesto. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Przenieść do miski i udekorować wodorostów, jeśli używasz.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.