Makaron smażony ze świeżym i pieczonym Tofu

Makaron smażony ze świeżym i pieczonym Tofu
Smażony makaron ze świeżym i pieczonym tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 498 kalorii, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bulionu, marchew, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Makaron smażony ze świeżym i pieczonym Tofu, Pan smażone tofu, jarmuż i smażony makaron, oraz Makaron ze smażonym Tofu i brokułami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Składniki sosu wymieszać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
2
Przynieś garnek wody do wrzenia na makaron i tofu. Reduce it to gotować na wolnym ogniu, dodać kostkę tofu i gotować delikatnie przez 4 protokół. Podnieś Tofu z sitkiem i odstawić. Zagotować wodę, dodać makaron i gotować do miękkości, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
3
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Wymieszać z 1 łyżką oleju i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Ustaw wok lub patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj pozostały olej, obróć go dookoła. Gdy gorące, dodać imbir, czosnek, chile, i pieczone tofu. Smażyć. Gdy gorące, dodać imbir, czosnek, chile, i pieczone tofu. Smażyć przez 1 minutę, następnie dodać cebulę, grzyby, brokuły, paprykę i marchew. Doprawić kilkoma szczyptami soli i smażyć, szybko rzucając warzywa na patelnię, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
BrokułyBrokuły
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Teraz dodaj groszek śnieżny, szalotki i gotowane tofu. Smażyć jeszcze przez 1 minutę, następnie dodać makaron i sos. Zmniejszyć ogień, wrzucić tak, że wszystko jest równomiernie wymieszane, następnie przykryć i gotować, aż makaron są podgrzewane przez, kwestia zaledwie kilku minut. Obróć na duży talerz i udekoruj gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
KolendraKolendra
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Smak
8
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
9
Z tego nie może być Tofu! by Deborah Madison Copyright (c) 2000 by Deborah Madison Published by Broadway Books.Deborah Madison wegetariańskie gotowanie dla wszystkich i pikantny sposób, każdy zdobył Nagrodę IACP Julia Child Cookbook of the Year. Wegetariańska kuchnia dla każdego otrzymała również Nagrodę Jamesa Bearda, podobnie jak lokalne smaki, jej najnowsza Książka. Jest także autorką nominowanej do Nagrody Jamesa Bearda This Can ' t Be tofu! i książka kucharska Greens, która jest teraz klasykiem. Mieszka w Galisteo w Nowym Meksyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu

Składniki

1łyżka czerwony ocet winnybrokuły, głowę pokroić w różyczki, łodygę obrać i pokroić w plasterkibrokuły, głowę pokroić w różyczki, łodygę obrać i pokroić w plasterki2marchew obrana i cienko pokrojonamarchew obrana i cienko pokrojona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana kolendra plus długie, ładne gałązki do dekoracjigrubo posiekana kolendra plus długie, ładne gałązki do dekoracji12 łyżeczki czosnku w proszkuczubata łyżka posiekanego czosnkuczubata łyżka posiekanego czosnku12 łyżeczki czosnku w proszkuczubata łyżka posiekanego imbiruczubata łyżka posiekanego imbiru1jalapeño chile, posiekane i pokrojone w kostkęjalapeño chile, posiekane i pokrojone w kostkę1cebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calahoisin lub sos ostrygowyhoisin lub sos ostrygowy33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej z prażonych orzeszków ziemnycholej z prażonych orzeszków ziemnych12 łyżeczki czosnku w proszkuwino ryżowe lub sherrywino ryżowe lub sherry4krewetki i żyłkiSólSól1bunchszalotki, w tym zieleń firmy, pocięte na 1-calowe długościszalotki, w tym zieleń firmy, pocięte na 1-calowe długości6grzyby shiitake, łodygi odrzucone, cienko pokrojonegrzyby shiitake, łodygi odrzucone, cienko pokrojone1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.groszek śnieżny, przyciętygroszek śnieżny, przycięty23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezapasy lub wodazapasy lub woda2Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calatamaritamari1kartonowe tofu, osuszone i pokrojone w dużą kostkękartonowe tofu, osuszone i pokrojone w dużą kostkę2kawałkipieczone tofu, cienko pokrojonepieczone tofu, cienko pokrojone2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pakiet Chiński makaron jajecznypakiet Chiński makaron jajeczny1czerwona lub żółta papryka, pokrojona w wąskie paski, a następnie o połowęczerwona lub żółta papryka, pokrojona w wąskie paski, a następnie o połowę
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn