Makaron sezamowy na zimno 66

Makaron sezamowy na zimno 66
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zimnego makaronu sezamowego 66. Na $6.09 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 680 kalorii, 9g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać sos orzechowy, celofan makaron, chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Makaron Sezamowy Na Zimno, Makaron Sezamowy Na Zimno, oraz Makaron Sezamowy Na Zimno dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić cukier w małym, nonstick patelni na małym ogniu. Gotować, aż karmelizowane, 3 do 4 protokół, mieszając w imbir, czosnek i Thai chile ostatniej chwili gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Thai ChiliThai Chili
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Przełożyć do blendera z orzeszkami ziemnymi i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać olej sezamowy i arachidowy do przetworzenia na gładką pastę. Doprawić solą i cayenne i odstawić. Sprawia, że 1 filiżanka.Bulion1 / 2 szklanki lekkiego sosu sojowego1 / 4 szklanki czarnego octu1 / 4 szklanki octu ryżowego1 / 2 szklanki cukru1 / 4 szklanki wina shaoxing (Chińskie wino ryżowe) 1/4 szklanki posiekanych liści kolendry1 / 2 małe Suszone czerwone chile1 laska cynamonu, zmiażdżona Młotkiem 1 łyżka nasion kolendry
Składniki, których będziesz potrzebować
Chińskie Wino RyżoweChińskie Wino Ryżowe
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Wino ShaoxingWino Shaoxing
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Połącz sos sojowy, czarny ocet, ocet ryżowy, cukier i wino w rondlu. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet CzarnyOcet Czarny
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Usuń z ognia i dodać kolendrę, czerwone chile, cynamon i nasiona kolendry. Strome 45 minut, następnie odcedzić i odstawić bulion na bok.Montaż5 uncji celofan makaron (nici fasoli) 1/4 szklanki wasabi proszku 9 łyżki cukru
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
WasabiWasabi
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Cienko pokrojony ogórek, jabłko i zielona cebula, do dekoracji
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
7
Kiełki fasoli, do dekoracji
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
8
Mielony krystalizowany imbir, do dekoracji
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
9
Wlać 1 litr wrzącej wody na makaron w misce i odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Odcedzić i odstawić.
11
Połącz proszek wasabi z cukrem w małej misce i dodaj 1 do 1 1/2 łyżki wody i wrzuć widelcem, aby utworzyć grube nubbins. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WasabiProszek Wasabi
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Aby służyć, łyżka około 2 łyżki bulionu na 6 misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
Do każdego z nich dodajemy makaron, następnie doprawiamy 1 łyżeczką sosu orzechowego i przybraniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
14
Posypać wasabi nubbins wokół obwodu. Wrzucić przed jedzeniem.Każda porcja: XXX kalorii; XXX mg. sód; XX mg. cholesterol; XX gram tłuszczu; XX gram tłuszczów nasyconych; XX gram węglowodanów; XX gram białka; X. XX gram błonnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKiełki fasoli, do dekoracjiKiełki fasoli, do dekoracji596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet czarnyocet czarny6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBulionBulion0(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno142Orzechy dowolne (posiekane)makaron celofanowy (nici fasolowe)makaron celofanowy (nici fasolowe)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane liście kolendryposiekane liście kolendry1laska cynamonu, rozgnieciona młotkiemlaska cynamonu, rozgnieciona młotkiem1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona kolendrynasiona kolendry6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMielony krystalizowany imbir, do dekoracjiMielony krystalizowany imbir, do dekoracji6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCienko pokrojony ogórek, jabłko i zielona cebula, do dekoracjiCienko pokrojony ogórek, jabłko i zielona cebula, do dekoracji1(może być lub przeglądać)czosnek prasowanyczosnek prasowany11 funt cukinii,prasowany korzeń imbiruprasowany korzeń imbiru1gramKażda porcja: XXX kalorii; XXX mg. sód; XX mg. cholesterol; XX tłuszcz; XX gram tłuszcz nasycony; XX gram węglowodany; XX gram białko; X. XX gram błonnikKażda porcja: XXX kalorii; XXX mg. sód; XX mg. cholesterol; XX tłuszcz; XX gram tłuszcz nasycony; XX gram węglowodany; XX gram białko; X. XX gram błonnik1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekki sos sojowylekki sos sojowy6(zima)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySos orzechowySos orzechowy1smallsSuszone czerwone chileSuszone czerwone chile596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesolone prażone orzeszki ziemneniesolone prażone orzeszki ziemne1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)6(zima)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwino shaoxing (Chińskie wino ryżowe)wino shaoxing (Chińskie wino ryżowe)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata9(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1Thai chileThai chile596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiproszek wasabiproszek wasabi2Połącz proszek wasabi z cukrem w małej misce i dodaj 1 do 1 1/2 łyżki wody i wrzuć widelcem, aby utworzyć grube nubbins. OdłogowaniePołącz proszek wasabi z cukrem w małej misce i dodaj 1 do 1 1/2 łyżki wody i wrzuć widelcem, aby utworzyć grube nubbins. Odłogowanie1Wlać 1 litr wrzącej wody na makaron w misce i odstawić 30 minut. Odcedzić i odstawićWlać 1 litr wrzącej wody na makaron w misce i odstawić 30 minut. Odcedzić i odstawić6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMontażMontaż2Całkowity czas: godzinyCałkowity czas: godziny
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn