Makaron pomidorowo-wiśniowy z papryką Alpeppo

Makaron pomidorowo-wiśniowy z papryką Alpeppo
Zapiekany makaron pomidorowy z papryką Alpeppo to bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 344 kalorie, 9g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory winogronowe, makaron perciatelli, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z kukurydzy i pomidorów wiśniowych z cukinią i rzodkiewką, Zwęglony pomidor bazylia kurczak makaron florencki z masłem ziołowym bułka tarta, oraz Czerwona papryka Penne z Pomidorkiem wiśniowym Puttanesca.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Rezerwy ½ szklanki wody makaronu i spuścić makaron.Tymczasem, ciepła 2 łyżki oleju w dużej patelni o dużym dnie na dużym ogniu, aż smugi dymu schodzą z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać czosnek, pieprz Aleppo i tymianek, i gotować przez kilka sekund, aż tylko pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz AleppoPieprz Aleppo
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Dodać pomidory, wymieszać do obtoczenia w oleju, a następnie gotować, wirując od czasu do czasu, aż pomidory zwęglone i o pęknie, o 4 protokół. Natychmiast wyjąć z ognia, dodać odsączony makaron, melasę z granatów, ¼ szklanki wody z makaronu, wymieszać do pokrycia, smaku i dodać sól lub cukier według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
W razie potrzeby dodaj pozostałą wodę z makaronu, aby sos delikatnie pokrył każdą nitkę makaronu.Wymieszać pozostałą 1 łyżkę oleju, orzechów włoskich i bazylii lub pietruszki i wrzucić do pokrycia makaronu. Smak, dodać więcej soli i pieprzu według uznania i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz AleppoPieprz Aleppo
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn