Makaron pełnoziarnisty z ciecierzycą: Langanelli con i Ceci
Jeśli masz z grubsza 1 godzina i 5 minut do spędzenia w kuchni makaron pełnoziarnisty z ciecierzycą: Langanelli con i Ceci może być niesamowity bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Za 88 centów za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 637 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ciecierzycy, selera, jajek i oliwy z oliwek. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 74%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pastan e Ceci con Vongole, Pastan e Ceci (makaron z ciecierzycą), oraz Pastan e ceci (Pastan i ciecierzyca).
Instrukcje
Kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób dołek na środku mąki i dodaj jajka i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Za pomocą widelca ubij jajka i olej i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Podczas rozszerzania studni wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy uzyskasz spójną masę, wyjmij ciasto z deski, zeskrob i wyrzuć resztki kawałków. Lekko ponownie posmaruj deskę mąką i kontynuuj ugniatanie jeszcze przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkuj do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu i pokrój w nieregularne kształty. Odłóż na bok.
Na 12 do 14-calowej patelni do smażenia podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu i dodaj cebulę i seler. Gotuj, aż się zrumieni, następnie dodaj ciecierzycę i gotuj jeszcze 5 minut.
Umieść miksturę w misce robota kuchennego i pulsuj, aż się zmiksuje. Dopraw solą i pieprzem do smaku i wróć na patelnię, aby się ogrzać.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli. Ugotuj makaron we wrzącej wodzie do miękkości al dente, około 2 minut.
Odcedź makaron i dodaj do puree z ciecierzycy. Rzuć na dużym ogniu 1 minutę do pokrycia, skrop oliwą z oliwek i podawaj.