Makaron parmezan z kurczakiem i rozmarynem

Parmezan z kurczakiem i rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 109G białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1169 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać rozmaryn, sól koszerna i pieprz, makaron orecchiette, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rozmaryn-parmezan Pastan i Spaghetti Squash, Rozmaryn Parmezan Chrupiący Kurczak, oraz Chrupiący Pieczony kurczak z rozmarynem i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Kurczaka rozdrobnić widelcem lub palcami, podczas gdy makaron gotuje. Wyrzucić skórę i kości.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 1/4 szklanki wody. Powrót makaron do garnka.
Do garnka dodaj wodę z makaronu, kurczaka, rozmaryn, 1/2 szklanki parmezanu, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Mieszaj na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, około 2 minut. Podzielić na poszczególne miski i posypać pozostałym parmezanem. Wskazówka: używanie wody z garnka do makaronu to klasyczna sztuczka kucharska. Skrobiowy i solony, tworzy lekki, aromatyczny sos, gdy jest polany serem i ziołami. Jest również świetny do przerzedzania pestos i marinaras.