Makaron na koniec lata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Pastan na koniec lata. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 23G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz parmezan, poszatkowane liście bazylii, bez kości i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak zrobić koktajle z mrożonego wina na koniec letniej imprezy, O letniej sałatce z makaronem i o tym, dlaczego nie należy spłukiwać makaronu zimną wodą, oraz Makaron Letni dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, ubij razem 2/3 szklanki oliwy z oliwek, sos sojowy, ocet, musztarda, i czosnek. Rezerwy 1/2 Puchar marynaty do fastrygowania warzyw; wlać pozostałe do 1-galon zip-lock plastikowej torbie.
Pokrój kurczaka wzdłuż na paski o szerokości 1 cala i dodaj do torby. Uszczelnij torbę i obróć się do płaszcza. Schłodzić około 45 minut.
W międzyczasie opłucz cukinię, paprykę i czapki grzybowe. Pokrój cukinię wzdłuż na paski o grubości 1/4 cala. Łodyga i nasiona papryki; ćwiartka wzdłuż. Cebulę obrać i pokroić w poprzek na 1/4 cala-grube rundy.
Gotowanie partiami w razie potrzeby połóż warzywa i kurczaka (wyrzuć marynatę) na grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotuj, obracając raz, aż warzywa będą lekko zwęglone, a kurczak nie będzie już różowy w środku najgrubszej części (pokrojony do testu), w sumie od 6 do 10 minut.
Ostudzić kilka minut. Pokroić warzywa i kurczaka na 1-calowe kawałki.
Tymczasem w 6-do 8-kwartowej patelni na dużym ogniu, zagotuj 4-kwartową wodę.
Dodaj makaron, wymieszać, i gotować, odkryte, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 9 do 13 protokół.
W dużej misce wymieszaj makaron z pozostałą 1/3 szklanki oliwy z oliwek, parmezanem, połową posiekanych warzyw i kurczaka oraz solą i pieprzem do smaku. Wierzch z pozostałymi warzywami i kurczakiem.
Dekoruj plasterkami bazylii.