Makaron jajeczny z porami
Makaron jajeczny z porami wymaga z grubsza 20 minut od początku do końca. Na 2,73 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pieprz, masło, jajko fettuccine, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Makaron jajeczny z porami, Makaron z porami i boczkiem, oraz Makaron z Pancettanem i porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść duży garnek z wodą na piecu, aby się zagotować. Posolić wodę, a następnie ugotować makaron do al dente, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania przed odsączeniem.
W międzyczasie napełnij dużą miskę lub umywalkę zimną wodą, pokrój pory wzdłuż, a następnie pokrój na kawałki o grubości 1/2 cala. Pory umyć, oddzielając wszystkie warstwy i osuszyć na ręczniku kuchennym.
Rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i masło na średnim ogniu, dodać pory i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż pory będą miękkie i miękkie, o 8 do 10 protokół.
Dodać wino i wymieszać. W małej misce ubić żółtka i temperować zarezerwowaną gorącą skrobiową wodą do gotowania.
Do sosu dodać hartowane jajka.
Dodać makaron do sosu z pora i wrzucić do połączenia przez 2 minuty, lub aż sos tworzy i pokrywa makaron. Top z serem Parmigiano-Reggiano i podawać.