Makaron jajeczny z porami

Makaron jajeczny z porami
Makaron jajeczny z porami wymaga z grubsza 20 minut od początku do końca. Na 2,73 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pieprz, masło, jajko fettuccine, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Makaron jajeczny z porami, Makaron z porami i boczkiem, oraz Makaron z Pancettanem i porami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść duży garnek z wodą na piecu, aby się zagotować. Posolić wodę, a następnie ugotować makaron do al dente, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania przed odsączeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
W międzyczasie napełnij dużą miskę lub umywalkę zimną wodą, pokrój pory wzdłuż, a następnie pokrój na kawałki o grubości 1/2 cala. Pory umyć, oddzielając wszystkie warstwy i osuszyć na ręczniku kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i masło na średnim ogniu, dodać pory i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż pory będą miękkie i miękkie, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Dodać wino i wymieszać. W małej misce ubić żółtka i temperować zarezerwowaną gorącą skrobiową wodą do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Do sosu dodać hartowane jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Dodać makaron do sosu z pora i wrzucić do połączenia przez 2 minuty, lub aż sos tworzy i pokrywa makaron. Top z serem Parmigiano-Reggiano i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn