Makaron i warzywa z oliwkami i fetą
Pastan i zielenie z oliwkami i fetą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 387 kalorii, 15g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz rozdarty radicchio, łyżeczkę oregano, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makaron z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i fetą, Makaron z grzybami oliwki Fetan i Pesto, oraz Makaron Z Fetą, Pesto I Czarnymi Oliwkami.
Instrukcje
Umieścić chleb w robocie kuchennym; pulsować 5 razy lub aż grube okruchy środka 1/2 szklanki.
Ułożyć okruchy na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 7 minut lub do złotego koloru. Odstawić.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj radicchio, czerwona papryka, i czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj szpinak, oliwki, i oregano; wrzucić 2 minut lub aż szpinak zwiędnie.
Dodaj makaron i zarezerwowaną wodę z makaronu; gotuj 1 minutę.
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem, solą i czarnym pieprzem.
Każdą porcję posypać 2 łyżkami bułki tartej.
Podawać z cytrynowymi klinami.