Makaron Farfalle z cukinią i sosem cytrynowo-śmietanowym
Pasta Farfalle z cukinią i sosem cytrynowo-śmietanowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.31 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką makaron farfalle, skórkę cytryny, ser ricotta i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pastan z cukinii w sosie cytrynowym, Artisan Farfalle makaron z wędzonym łososiem i sosem śmietanowym, oraz Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron muszki i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 12 protokół. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, i spuścić farfalle dobrze w durszlak ustawiony w zlewie.
Podczas gdy farfalle są wrzątku, wymieszać ricotta, mascarpone, i sery parmezan w dużej misce, i mieszać w skórce cytryny i bazylii, aż mieszanina jest dobrze połączone.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać cukinię i czosnek, aż cukinia są miękkie, ale nadal jasny kolor, o 8 protokół. Wymieszać około 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania makaronu do mieszaniny serów i wymieszać, aż będzie gładka; dodać gorący odsączony makaron i ugotowaną cukinię, i lekko wrzucić z sosem. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodać trochę więcej wody do gotowania makaronu, 1 łyżka na raz, aż sos będzie pożądanej grubości.