Makaron Emmanuela, groszek, Prosciutto i cebula
Makaron Emmanuela, groszek, Prosciutto i cebula może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 319 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów w puszkach, oliwa z oliwek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Emmanuela, groszek, Prosciutto i cebula, Makaron z Prosciutto i groszkiem, oraz Makaron z Prosciutto i groszkiem.
Instrukcje
Umieść duży garnek z wodą na piecu na dużym ogniu na makaron. Gdy woda dojdzie do wrzenia, dodaj sól do wody i ugotuj makaron do al dente, z kęsem.
W dużej, głębokiej patelni, podgrzany na umiarkowanym ogniu, gotować czosnek, cebula, i pokruszony pieprz w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia przez 3 do 4 protokół.
Dodaj pomidory i sos lub puree na patelnię. Kiedy pomidory dojdą do bańki, zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Gdy makaron jest gotowany do al dente, dobrze odcedzić i ustawić w pobliżu pieca.
Do sosu posypać wstążkami pokrojonej prosciutto i zielonym groszkiem. Wymieszać, aby połączyć i podgrzać groszek. Makaron wymieszać z sosem i rozdrobnioną bazylią. Obracaj makaron w sosie, aż bazylia zwiędnie i makaron zacznie wchłaniać SOS, około 1 minuty.
Makaron przełożyć na półmisek i udekorować kilkoma liśćmi bazylii.
Podawać z sałatką i startym serem, do przejścia.