Makaron Dan Dan z kiełkami fasoli
Makaron Dan Dan z kiełkami fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka pasty sezamowej, makaron pszenny, kiełki fasoli mung i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron z kiełkami wołowiny i fasoli w zupie, Koreański Pikantny makaron Shin z kiełkami fasoli mung (Sukju Ramyeon), oraz Makaron orzechowy Soba z tofu i marynowanymi kiełkami fasoli.
Instrukcje
Rozgrzać olej lub smalec w woku na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać pokruszone chili i pieprz Syczuan i stirfry aż olej jest pikantny i pachnący, o 10 sekund, uważając, aby nie spalić przyprawy.
Dodaj marynowane warzywa i smaż 20 do 30 sekund dłużej.
Dodać mięso mielone i sos sojowy i gotować mięso, aż będzie lekko rumiane i chrupiące, o 1 minutę.
Przenieść mieszaninę do małej miski i odstawić.
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. Kiełki fasoli blanszować przez 30 sekund, wyjąć z garnka łyżką szczelinową i krótko spłukać pod zimną bieżącą wodą. Odstawić. Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania w tym samym garnku.
Podczas gotowania makaronu połącz ziarna pieprzu syczuańskiego, pastę sezamową, sos sojowy i olej chili. Odstawić.
Makaron odcedzić i wymieszać z polewą mięsną. Możesz dodać łyżki sosu do poszczególnych misek do serwowania lub trzymać na stole, aby goście mogli dodać według własnego uznania.