Makaron Carbonara Florentyna
Makaron Carbonara Florentine może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, pietruszki, białka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron Florentyna, Makaron Florencki Z Kurczakiem, oraz Makaron Florencki Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj boczek na patelnię; gotować 5 minut lub aż chrupiące, często mieszając.
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 2 łyżeczki kapieli na patelni; odstawić boczek.
Dodaj cebulę do kapiących na patelni; gotować 3 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Dodać wino; gotować 1 minutę lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodaj szpinak; gotuj 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Dobrze odcedzić, rezerwując 1 łyżkę wody z makaronu. Natychmiast dodaj makaron i zarezerwowaną wodę makaronową do mieszanki szpinaku na patelni.
Dodaj zarezerwowany boczek; dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Umieść patelnię na małym ogniu.
Połącz ser i kolejne 4 składniki, mieszając trzepaczką.
Dodaj do mieszanki makaronu, rzucając dobrze płaszcz. Gotować 1 minutę.
Posypać natką pietruszki.