Makaron Carbonara Florentyna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj makaronu Carbonara Florentine. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 544 kalorie, 23G białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz białko jaja, cebulę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Makaron Carbonara Florentyna, Makaron Florentyna, oraz Makaron Florencki Z Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać 1/4 łyżeczki soli i szpinaku; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie, stale mieszając.
Wyjąć szpinak z patelni; umieścić w misce.
Dodaj boczek na patelnię; gotować 3 minuty lub aż chrupiące, często mieszając.
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 2 łyżeczki kapieli na patelni; odstawić boczek.
Dodaj cebulę do kapiących na patelni; gotować 2 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Dodać wino; gotować 1 minutę lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Dobrze spuścić, rezerwując 1 łyżkę płynu do gotowania. Natychmiast dodać makaron i zarezerwowany płyn do gotowania mieszanki cebuli na patelni.
Dodaj szpinak i boczek; dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Miejsce patelnia na małym ogniu.
Wymieszać pozostałe 1/4 łyżeczki soli, sera, pieprzu, jajka i białka, mieszając trzepaczką.
Dodaj do mieszanki makaronu, rzucając dobrze płaszcz. Gotować 1 minutę.
Posypać natką pietruszki.