Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Amalfi Calamari Pastan. Jedna porcja zawiera 669 kalorii, 25g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.0 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Sałatki Amalfi, oraz Sałatki Amalfi.
Instrukcje
1
Linia obramowana blachą do pieczenia z kilkoma warstwami ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
2
Mąka ubić, skrobia kukurydziana, 1 łyżeczka grubej soli, proszek do pieczenia, i cayenne pepperin średnia miska do mieszania. Pracując partiami, Wrzuć pierścienie kałamarnicy do mieszanki mąki, aby pokryć, a następnie umieść pierścienie w pojedynczej warstwie na arkuszu folii.
Wlać oba oleje do dużej patelni; chudego termometru głębokiego smażenia na boku patelni, zanurzając żarówkę w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia
4
Podgrzewać olej na średnim i wysokim ogniu, aż termometr zarejestruje 350° do 360°. Pracując w kilku partiach, dodaj pierścienie kałamarnicy do gorącego oleju i gotuj, aż będzie lekko złoty i chrupiący wokół krawędzi, 2 do 3 minut na partię. Używając łyżki szczelinowej, przenieś kałamarnicę do wyłożonej papierem ręcznikiem blachy do pieczenia, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Blacha Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
5
W międzyczasie ugotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania makaronu. Powrót makaron do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać masło i 3 łyżki soku z cytryny i wrzucić do herbu makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Masło
Makarony
8
Dodać 3/4 szklanki płynu do gotowania makaronu i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
9
Wymieszać w 1/3 szklanki natki pietruszki. Doprawić do smaku grubą solą i świeżo zmielonym pieprzem, w razie potrzeby dodając sok z cytryny i płyn do gotowania makaronu.