Maja Blanca
Maja Blanca może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 139 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mleka kokosowego, cukru, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 14%. Podobne przepisy to Maja Blanca, Maja Blancan Espesyal, oraz Maja Blanca (Pudding Kokosowy).
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia 2 szklanki mleka kokosowego; stale mieszać, aż olej zacznie oddzielić się od mleka, około 30 minut. Odtłuszczone i rezerwy oleju w misce. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i dodać 3 łyżki cukru do pozostałego mleka. Kontynuuj gotować i mieszać, aż mleko stanie się brązowe i kruche, o 30 minut więcej.
Posmaruj 8-calową foremkę lub naczynie na ciasto z zastrzeżonym olejem kokosowym.
Podgrzać pozostałe 2 szklanki mleka kokosowego, kukurydza w stylu śmietany, skrobia kukurydziana, 1/2 szklanki cukru i ziarna kukurydzy w rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Wlać mieszaninę kukurydzy do przygotowanej formy. Fajne do maja blanca.
Formę przykrywamy płytką i odwracamy maja blanca na płytkę. Pokrój maja blanca i posyp latikiem.