Mahimahi z sosem Herbed White-Wine
Mahimahi z sosem Herbed White-Wine jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 7,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz majeranek, szalotkę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mahimahi z sosem Herbed White-Wine, Dorsz w sosie cytrynowym z białego wina, oraz Herbed Fish z kremowym sosem z białego wina.
Instrukcje
W małym rondlu grzać orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelnią kilka razy, aż orzechy będą pachnące, około 1 minuty.
Dodaj sok z małży do rondla i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Dodać szalotkę, tymianek i majeranek, doprawić solą i pieprzem. Przykryć sosem i ogrzać.
Rozpal grilla. Filety rybne natrzeć oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grill na dużym ogniu, obracając raz, aż ładnie zwęglone i tylko gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Przenieś rybę na talerze.
Natkę pietruszki wymieszać z sosem winnym. Grubo posiekać prażone orzeszki piniowe. SOS polać rybą, posypać orzeszkami piniowymi i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.