Mahimahi z chutneyem ananasowym
Mahimahi z chutney z ananasem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 304 kalorie, 32G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 6,48 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbek czosnku, brązowy cukier, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Spróbuj Karaiby Mahimahi z bananowym Chutney, Grillowane Mahimahi z ananasem Sambal, oraz Chutney Z Ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i kolejne 4 składniki (przez czosnek); wymieszać 1/2 łyżeczki soli. Gotować 4 minuty, stale mieszając.
Dodać rum do patelni; gotować 20 sekund lub aż płyn odparuje. Wymieszać z ananasem, cukrem i sokiem; doprowadzić do wrzenia. Gotować 15 minut lub aż ciecz zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Wymieszać z kolendrą.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Posypać po obu stronach ryby równomiernie pozostałą 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Uwaga na wino: nawet jeśli zwykle pijesz tylko wina wytrawne z kości, zrób tutaj wyjątek. Ten słodko-gorący chutney wymaga wina z odrobiną cukru. Lekko off-dry Stanza 2008 Gewrztraminer (1 zł
z Kalifornijskiego hrabstwa Monterey (regionu winiarskiego, który startuje) jest pełen żywej białej brzoskwini, pikantnego zielonego jabłka, słodkiego jaśminu, zielonych ziół i skórki pomarańczowej, które pasują do tego tropikalnego dania na owoce, przyprawy i egzotycznego ducha. -- Sara Schneider
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.