Mahimahi z boczkiem-masłem pomidorowym
Mahimahi z boczkiem-masło pomidorowe jest bezglutenowe danie główne. Na 6,03 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką boczek, sól kuchenną, pomidory śliwkowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól kuchenną można śledzić to danie główne z Chocolate Chip Banana Bread Plus Sweet Banana Roundup jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek-gotowane Mahimahi z śródziemnomorskim sosem pomidorowym, Tilapia z balsamicznym brązowym masłem i kremowym Farfalle z boczkiem, pomidorem i groszkiem, oraz Mahimahi BLT.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki połączyć w płytkim naczyniu, mieszając do rozpuszczenia soli morskiej i cukru; dodać rybę.
Przygotuj ogień węglowy w rozruszniku kominowym; pozwól węglom palić się przez 15 do 20 minut lub aż płomienie zgaszą. Ostrożnie wylej gorące węgle z przystawki i ułóż je na jednej stronie grilla. Płaszcz ruszt grillowy z natryskiem do gotowania; umieść ruszt na miejscu na węglu.
Posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli kuchennej. Lekko pokryć ryby sprayem do gotowania.
Umieść ryby, skórkę od strony dołu, na bezpośrednim ogniu na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 2 minuty lub do dobrze oznaczonego. Odwróć ryby i przejść do pośredniego ciepła; grill 12 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu; dodać boczek na patelnię. Gotować 5 minut lub aż bekon jest prawie chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek; gotować przez 2 minuty, często mieszając.
Dodaj paprykę i gotuj przez 20 sekund, ciągle mieszając.
Dodaj pomidory i gotuj przez 3 minuty. Wymieszać z masłem.
Umieścić 1 filet na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 2 łyżki mieszanki pomidorowej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.