Mahimahi kokosowy gulasz Curry z marchewką i koprem włoskim

Mahimahi kokosowy gulasz Curry z marchewką i koprem włoskim
Przepis Mahimahi kokosowy gulasz Curry z marchewką i koprem jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 572 kalorie, 36g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $7.47 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka marchew, madras curry, curry liści i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czerwone Curry Tofu z kokosem Chile marchew i Bok Choy, Wegańskie curry z ciecierzycy kokosowej ze Spiralizowaną marchewką i papryką, oraz Mahimahi z tajskim zielonym Curry.

Instrukcje

1
Umieścić filety mahimahi w dużym, płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Mahi MahiFilety Mahi Mahi
2
Zalać rybę sokiem z cytryny i lekko doprawić solą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
W bardzo dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Dodać ząbki czosnku i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż skwierczeć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
5
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Dodać chiles i curry liści i gotować przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
7
Dodać imbir i liście limonki i gotować przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
8
Dodać koper włoski, marchew i curry i lekko doprawić solą. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając kilka razy, aż marchew będzie miękka, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodaj mahimahi i wszelkie zgromadzone soki do zapiekanki, zagnieżdżając rybę w gulaszu. Przykryć i dusić na małym ogniu, przesuwając ryby kilka razy, aż po prostu gotowane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mahi MahiMahi Mahi
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Filety przełożyć na duży, głęboki talerz.
12
Polać sosem na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Udekorować kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia66
Magazyn