Mahimahi Escabeche
Mahimahi Escabeche jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 75 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Mahimahi BLT, Grecki Mahimahi, oraz Mahimahi z dipem Tomatillo.
Instrukcje
Opłukać mahimahi i osuszyć.
Podgrzać 1/2 łyżki oleju na patelni nieprzywierającej o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu; gdy jest gorąco, dodać rybę i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron i nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku (wycięte do testu), łącznie 8 do 10 minut.
Przenieś do płytkiego naczynia szklanego lub ceramicznego o pojemności 2 do 3 litrów.
W tej samej patelni, podgrzać pozostałą łyżkę oleju na średnim ogniu; dodać cebulę i mieszać, aż kuleją i rumiane, o 8 protokół. Łyżka cebuli nad rybą.
Na patelni, połączyć ocet, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, czosnek, sól, cukier, i 1 1/4 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia i zalać rybą i cebulą.
Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 15 minut, następnie przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin lub do 1 dnia.
Niech dojdzie do temperatury pokojowej. Aby służyć, podnieś ryby z płynu i ułóż na talerzu. Ułóż plastry cebuli na rybie. Wyrzucić płyn.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.