Mahimahi BLT
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Mahimahi BLT. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 5,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. Mieszanka pomidorów, oliwa z oliwek, guajillo chile proszku i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka BLT, Sałatka BLT, oraz Grecki Mahimahi.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, podgrzej 1 łyżkę oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę na patelnię; gotować 3 protokół lub aż lekko zmięknie.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund. Wymieszać pomidora; doprowadzić do wrzenia i gotować 2 protokół.
Umieść mieszaninę pomidorów w blenderze; pulsuj 10 razy lub aż będzie prawie gładka.
Połącz mieszankę pomidorów, paprykę, habanero i 1/4 łyżeczki soli w małej misce; przykryć i ogrzać.
Aby przygotować tacos, umieść filety rybne i plastry cebuli na patelni brojlerów.
Obie strony ryby i cebuli równomiernie posmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Posypać rybę i cebulę równomiernie proszkiem chile i 1/2 łyżeczki soli. Broil 4 minuty; ostrożnie obrócić ryby. Broil 4 minuty.
Wyjąć z piekarnika; rybę płatkować widelcem.
Umieść 1/4 szklanki rozdrobnionej sałaty na każdej tortilli. Top każdej tortilli równomiernie z ryb, plastry cebuli, 1/4 szklanki posiekanego pomidora, i pokruszony boczek. Łyżka około 2 1/2 łyżki salsy na górze każdego taco.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.