Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem

Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem
Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 53g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 9,38 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z cytryny, zakupione pico de gallo, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem, Grillowane Mahi Mahi w/ Olive & Shallot Tapenade, oraz Mahi-szaszłyki mahi z szynką, ananasem i imbirem-glazura sojowa.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery. Przynieś 1 szklankę plus 2 łyżki wody do zagotowania w ciężkim średnim rondlu. Wymieszać z kuskusem i 1/2 łyżeczki grubej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić do wchłonięcia wody, a kuskus będzie miękki, około 10 minut.W międzyczasie wymieszaj tapenadę, sok z cytryny, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki grubej soli w małej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Przenieść 31/2 łyżki mieszanki tapenade do innej małej misce i rezerwy na kuskus.Wątek kawałki ryb na 4 metalowe szaszłyki; ułóż na brojlerze tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Umyć rybę z obu stron pozostałą mieszanką tapenady. Broil ryby aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.Puszysty kuskus widelcem. Delikatnie wymieszać z przygotowaną mieszanką tapenady. Wymieszać pico de gallo lub podawać razem. Kuskus na talerzach. Na wierzchu szaszłyki rybne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pico De GalloPico De Gallo
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn