Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem
Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 53g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 9,38 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z cytryny, zakupione pico de gallo, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem, Grillowane Mahi Mahi w/ Olive & Shallot Tapenade, oraz Mahi-szaszłyki mahi z szynką, ananasem i imbirem-glazura sojowa.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Przynieś 1 szklankę plus 2 łyżki wody do zagotowania w ciężkim średnim rondlu. Wymieszać z kuskusem i 1/2 łyżeczki grubej soli.
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić do wchłonięcia wody, a kuskus będzie miękki, około 10 minut.W międzyczasie wymieszaj tapenadę, sok z cytryny, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki grubej soli w małej misce do wymieszania.
Przenieść 31/2 łyżki mieszanki tapenade do innej małej misce i rezerwy na kuskus.Wątek kawałki ryb na 4 metalowe szaszłyki; ułóż na brojlerze tacy.
Umyć rybę z obu stron pozostałą mieszanką tapenady. Broil ryby aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.Puszysty kuskus widelcem. Delikatnie wymieszać z przygotowaną mieszanką tapenady. Wymieszać pico de gallo lub podawać razem. Kuskus na talerzach. Na wierzchu szaszłyki rybne.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.